Μπορεί το ενδιαφέρον των εγχώριων επενδυτών να είναι εστιασμένο στην πορεία του βιβλίου των προσφορών των τραπεζών, αλλά η επικείμενη αναλυτική αξιολόγηση των τραπεζών από την ΤτΕ το Φεβρουάριο του 2016 προβάλλει ως το επόμενο σημείο αναφοράς για τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σε κάθε περίπτωση το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των €100 δις το 2015 και πιθανή άνοδό τους το 2016, δύνανται να συντηρήσουν τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών, από τη στιγμή που δε θα υπάρξει αύξηση των καταθέσεων. Η σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων των εγχώριων κρατικών χρεογράφων, στις τελευταίες συνεδριάσεις, δείχνει να προεξοφλεί συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών. Στην περίπτωση που το προηγούμενο συμβεί, τότε το Euro Working Group θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης ενισχύοντας το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες φαίνεται να κλείνουν, ως προς το σκέλος των ήδη ανοιχτών βιβλίων, την τρέχουσα εβδομάδα (η συμμετοχή των EBRD και World Bank σε αυτές αποτελούν θετικό στοιχείο).
Η πτωτική πορεία του γενικού δείκτη μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές τις τελευταίες δυο εβδομάδες ήτανε αναμενόμενη με την πρώτη ισχυρή αντίσταση των 680 μονάδων να σπάει με σχετική ευκολία και πλέον να είναι ορατή η ισχυρή βάση στήριξης των 640 μονάδων.
Στις υπόλοιπες εταιρίες πλην των τραπεζών η ήπια διολίσθηση των τιμών ήταν επίσης αναμενόμενη με τους πυλώνες όμως του ελληνικού χρηματιστηρίου όπως ο ΟΤΕ η ΕΕΕ και ο Τιτάνας να μένουν ουσιαστικά αλώβητοι.
Σε πολύ καλή κατάσταση μετά από ένα μεγάλο διάστημα ταλαιπωρίας η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) που εντυπωσίασε με κέρδη εννιαμήνου 200 εκ. ευρώ είναι μια καλή περίπτωση για μεσοπρόθεσμους επενδυτές που ψάχνουν υποτιμημένες μετοχές αξίας με ικανοποιητικά μερίσματα.