Η ελληνική αγορά συντηρεί το επίπεδο των 580-590 μονάδων, χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα, με ημερήσιους τζίρους πέριξ των 25 εκ. ευρώ. Οι ενδείξεις αναζωπύρωσης της εγχώριας πολιτικής αστάθειας με αφορμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, προς το παρόν, δείχνουν να μην προκαλούν πώλησεις απο θεσμικά ή και ξένα χαρτοφυλάκια, μιας και είναι προφανές ότι κυρίαρχο και καθοριστικό θέμα για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, αυτήν την περίοδο, είναι οι διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση.
Η μέχρι στιγμής ειδησεογραφία δεν έχει δώσει στίγμα, για το αν οι αποστάσεις ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών είναι μεγάλες, οπότε η αγορά τηρεί στάση αναμονής. Πλέον, μπαίνοντας και στην τελική ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, εκτιμάται ότι η ελληνική αγορά, αλλά βεβαίως και οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές αγορές, θα συμπεριφερθούν συντηρητικά χωρίς πολλές συγκινήσεις, αναμένοντας το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
Εγχωρίως, παρά τη γενική συναλλακτική απραξία, ποιοτικές εισηγμένες συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία με προεξάρχοντα τον όμιλο Μυτιληναίου (ΜΥΤΙΛ), ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος το ράλι του τελευταίου μηνός, κλείνοντας την Πέμπτη 27/10 στα 5,24€, σημειώνοντας πολύμηνο υψηλό. Από κοντά και ο όμιλος Σαράντη (ΣΑΡ), μία αθόρυβη ελληνική πολυεθνική, που σημείωσε νέα υψηλά οκταετίας, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από το 2008 τα επίπεδα των 10€, δείχνοντας ότι στο ελληνικό χρηματιστήριο υπάρχουν εταιρίες, που με σοβαρότητα και συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, μπορούν να αποδώσουν και μέσα στην κρίση.