Τη δυνατότητα μόνιμου διορισμού στο Δημόσιο για πτυχιούχους ΑΕΙ και αποφοίτους Γυμνασίου ή Δημοτικού προσφέρει η νέα προκήρυξη “Κ” που επεξεργάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), όπως αναφέρει ο ιστότοπος workenter.gr.
Η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή έχει σε προτεραιότητα την έκδοση διαγωνισμού για την επιλογή 550μονίμων υπαλλήλων ΠΕ και ΥΕ στα νοσοκομεία (σχεδόν) όλης της χώρας.
ΑΣΕΠ 5Κ/2025: Οι ειδικότητες – Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε την υποψηφιότητά σας
Σύμφωνα με πληροφορίες του workenter.gr, για την βαθμίδα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης η νέα προκήρυξη θα κινηθεί στο εύρος της 2Κ/2024 με έμφαση τις νοσηλευτικές και διοικητικές ειδικότητες.
Στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης οι ειδικότητες είναι αυτές που εμπίπτουν στο χώρο της Υγείας.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι υποψήφιοι βαθμίδας ΠΕ. Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ, διοικητικών πτυχίων, δεν πρέπει να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την προκήρυξη 5Κ/2025.
Ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί προσκλητήριο διορισμού για όσους υποψηφίους ΠΕ δεν συμμετείχαν στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό.
Ως γνωστόν, η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων ΠΕ στο Δημόσιο περνά αποκλειστικά από τους πανελλήνιους γραπτούς διαγωνισμούς.
Συνεπώς οποιαδήποτε ευκαιρία προκύπτει με προκηρύξεις “Κ” (δηλαδή εκτός γραπτών διαγωνισμών) πρέπει να αξιοποιείται από τους υποψηφίους κατηγορίας ΠΕ.
ΑΣΕΠ 5Κ/2025: Φτιάξτε από ΤΩΡΑ το Μητρώο σας
Τώρα είναι ο καταλληλότερος χρόνος για φτιάξετε το Μητρώο σας. Μην το αφήσετε για την περίοδο που θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων.
Λόγω υπερφόρτωσης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην καταφέρετε να δημιουργήσετε ή να επικαιροποιήσετε το Μητρώο ΑΣΕΠ, όταν θα “τρέχουν” οι αιτήσεις.
Μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου
Ανάλογη προσοχή, με αυτούς της ΠΕ, πρέπει να επιδείξουν και οι υποψήφιοι της βαθμίδας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).
Στην κατηγορία αυτή γίνονται δεκτά το απολυτήριο Δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει έως το 1980) ή τριταξίου γυμνασίου.