ΠΑΡΕΜΒΑΣH ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Π. ΠΕΤΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣH ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Π. ΠΕΤΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Δύο σύντομες παρεμβάσεις κάνει ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Πετράκης, σχετικά με το ζήτημα της ανεργίας, στην εφημερίδα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, 8-9 Ιουλίου 2023 (σ. 36, 37).

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το ποιους πλήττει περισσότερο η ανεργία, ο κ. Πετράκης επισημαίνει: «Είναι εμφανές ότι οι νέοι με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (μέχρι και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) βρίσκονται στη δυσμενέστερη θέση».

Επιπλέον, σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανεργία του 10%, ο κ. Πετράκης προτείνει η στάση μας απέναντί της να είναι δημιουργική. Όπως επισημαίνει: «Η σταθεροποίηση της ανεργίας γύρω στο 10% – οι προβλέψεις μας δεν εκτιμούν μία αξιόλογη συνέχιση της μείωσής της – θα μας αναγκάσει να σκεφτούμε πολύ πιο δημιουργικά από εδώ και πέρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.


Λάβε στο email σου τις πιο έγκυρες αναλύσεις!

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης.