Το διάστημα των τριών μηνών θα μας φανεί πολύ μεγάλο.
Στο εσωτερικό αναμένουμε τα αποτελέσματα των stress tests και τους πλειστηριασμούς. Επίσης, αναμένουμε την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών στο Α’ τρίμηνο που θα παίξουν σοβαρό ρόλο στις εκτιμήσεις. Στο εξωτερικό μέτωπο ανησυχούμε για την εξέλιξη του Σκοπιανού και του Ελληνοτουρκικού και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία. Η ένταση στα ελληνοτουρκικά απειλεί τον τουρισμό και το δημοσιονομικό χώρο. Εξάλλου αναμένουμε άνοδο των επιτοκίων. Επίσης, αναμένουμε επίσης αποφάσεις για τον τρόπο εξόδου από το Γ’ Μνημόνιο και τη βιωσιμότητα του χρέους.
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν μια απόδοση που εκτείνεται από πέντε έως δέκα χρόνια εάν βεβαίως δεν ανατραπούν. Από την άλλη μεριά ανεκόπη η εφαρμογή τους μετά το 2015. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη γιατί ακόμα δεν συλλέγουμε πλούσιους καρπού από την υιοθέτησή τους.
Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους, η πιο λογική αναμενόμενη θα ήταν η ένταξή μας σε μια προληπτική γραμμή πίστωσης ή ένα υβριδικό σχήμα επίβλεψης για περιορισμένο χρονικό διάστημα, στου οποίου τα οικονομικά και κοινωνικά κόστη έτσι και αλλιώς έχουμε συμφωνήσει.
Διαβάστε το πλήρες 2σέλιδο ρεπορτάζ σε μορφή pdf εδώ: σελίδα 1η - σελίδα 2η
Πηγή - 1η Δημοσίευση: Εφημερίδα "Φιλελεύθερος" (Τρίτη, 10/04/18) - Αναδημοσίευση: Liberal.gr