Εντόπισαν τον τάφο της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Εντόπισαν τον τάφο της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου

Μπροστά σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό γεγονός φαίνεται πως είναι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, οι οποίοι δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να φέρουν πολύ σύντομα στο φως με τη σκαπάνη τους τον χαμένο τάφο του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.

Πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει την κρυφή τοποθεσία της κρύπτης, όπου βρίσκονται θαμμένες οι σοροί της τελευταίας βασίλισσας της Αιγύπτου και του πανίσχυρου ρωμαίου εραστή της, σε μια περιοχή κοντά στην Αλεξάνδρεια.

«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Το ταφικό σημείο υπολογίστηκε τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, σε απόσταση 30 χλμ. από την Αλεξάνδρεια», είπε ο 71χρονος Αιγύπτιος αρχαιολόγος, Ζάχι Χαουάς. Και πρόσθεσε: «Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε που πρέπει να σκάψουμε».


Πηγή: iefimerida

Λάβε στο email σου τις πιο έγκυρες αναλύσεις!

Κάνε εγγραφή στο newsletter

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης.