Ανδρέας Χ. Λάζαρης

Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής | Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής | Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Ανδρέας Χ. Λάζαρης | Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής | Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Ο Ανδρέας Χ. Λάζαρης σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανακηρύχτηκε αριστούχος διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου. Είναι Ιστοπαθολόγος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. στο γνωστικό αντικείμενο «Παθολογική Ανατομική».

Εργάζεται στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής και, ανάμεσα στα άλλα καθήκοντά του, είναι υπεύθυνος της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Εργαστηρίου υπό την επίβλεψη του Διευθυντή του Εργαστηρίου.

Περί τις 300 επιστημονικές μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή κυρίως ιατρικά περιοδικά, με περί τις 4000 αναφορές της διεθνούς βιβλιογραφίας σε αυτές. Το συγγραφικό-ερευνητικό του έργο αναφέρεται πρωτίστως σε προγνωστικούς-προβλεπτικούς καρκινικούς δείκτες. Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η Ουρογεννητική Παθολογική Ανατομική αλλά και η σύγχρονη Ιατρική Εκπαίδευση. Στο τελευταίο πεδίο, έχει συντονίσει επιτυχώς διεθνές τριετές πρόγραμμα δόμησης ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Ιστοπαθολογίας, με την υποστήριξη και συγχρηματοδότηση του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. «Η Ιατρική Μέσα από το Μικροσκόπιο». H εν γένει εκπαιδευτική του δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από προσπάθεια εναρμόνισης του ακαδημαϊκού και του βιωματικού τρόπου διδασκαλίας.

Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών και έχει λάβει μέρος ως προσκεκλημένος εκπαιδευτής σε άφθονες επιστημονικές εκδηλώσεις.

Το πλήρες βιογραφικό του σημείωμα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου μέσω της ιστοσελίδας  της Ιατρικής Σχολής.

 

Επικοινωνία

E-mail: alazaris@med.uoa.gr
Τηλέφωνο: 210 746 2167, 210 746 2229 
Γραφείο: Α΄ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, Ιατρική Σχολή EΚΠΑ, Μικράς Ασίας 75, 115 27, Γουδή