Ελένη Λαζαράτου

Καθηγήτρια | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Καθηγήτρια | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Ελένη Λαζαράτου

Η Ελένη Λαζαράτου είναι Παιδοψυχίατρος, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και στη συνέχεια στην Παιδοψυχιατρική στη Γαλλία (Πανεπιστήμιο Paris XIII, Καθηγ. S. Lebovici). Στη Γαλλία όπου παρέμεινε επί οκταετία, έλαβε θέσεις ευθύνης επιμελητού (Medecin Resident Etranger) στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο Alfred Binet, και βοηθού καθηγητού (Assistant Etranger) στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie, Paris VI.
Εκλέχτηκε Λέκτορας με αντικείμενο την Παιδοψυχιατρική, στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999, Επίκουρη Καθηγήτρια το 2005 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια το 2012 και Καθηγήτρια το 2018.
Είναι υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής, που ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στον εκπαιδευτικό-διδακτικό τομέα η δραστηριότητά της εκτείνεται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των φοιτητών της Ιατρικής και των ειδικευόμενων στην Παιδοψυχιατρική και την Ψυχιατρική, των ιατρών άλλων ειδικοτήτων, καθώς και των σπουδαστών άλλων επαγγελμάτων υγείας.
Σε ερευνητικό επίπεδο συμμετέχει σε πολυκεντρικά διεθνή ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την παιδοψυχιατρική.
Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Association Européene de Psychopathologie de l’ Enfant et de l’ Adolescent.
Έχει υπό την επίβλεψη της 4 διδακτορικές διατριβές και 7 μεταπτυχιακές εργασίες με ποικίλα αντικείμενα , που εντάσσονται στο πεδίο της παιδοψυχιατρικής.
Έχει οργανώσει 16 επιστημονικές  ημερίδες - συνέδρια στην Ελλάδα  και 1 διεθνές συνέδριο. Έχει συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή  35 ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.
Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν 45 πλήρη ξενόγλωσσα άρθρα, 13 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία,  55 ελληνικά και 76 κεφάλαια σε βιβλία. Είναι επίσης συγγραφέας δύο βιβλίων στη γαλλική γλώσσα  και τεσσάρων στην ελληνική.

Επικοινωνία

E-mail: elazar@med.uoa.gr
Τηλέφωνο: 210 6525323
Γραφείο: Μέτωνος 32, Χολαργός 15661