Ευστάθιος Ευσταθόπουλος

Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Ευστάθιος Ευσταθόπουλος | Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής | Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Ο Ευστάθιος Ευσταθόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής και Ακτινοφυσικής στο Β' Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc in Medical Physics) από το Πανεπιστήμιο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Φυσική με θέμα «Έλεγχος Ποιότητας Ψηφιοποιητών Εικόνας» στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνος Ακτινοπροστασίας και διασφάλισης ποιότητας, αναλαμβάνοντας την οργάνωση και λειτουργία, εργαστηρίων ιοντιζουσών ακτινοβολιών (Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Πειραιά «Ιπποκράτης», Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Σισμανόγλειο Πανεπιστημιακό Ακτινολογικό Εργαστήριο, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»).

Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη Φυσική της Ακτινοδιαγνωστικής και η θεματολογία του περιλαμβάνει δοσιμετρία, βελτιστοποίηση και ακτινοπροστασία προσωπικού και ασθενών στην ακτινολογία, θέματα ποιότητας ιατρικής εικόνας και ελέγχων ποιότητας σε συστήματα απεικόνισης, σχεδιασμό και βελτιστοποίηση συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας στην ακτινολογία, μελέτη της ροής του αίματος στα αγγεία και της επίδρασης της ροής στη δημιουργία και ρήξη της αθηρωματικής πλάκας και εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στην Ιατρική (Νανοιατρική). Στο παρελθόν με ομάδα που περιελάμβανε και άλλες ειδικότητες εφάρμοσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μέθοδο της βραχυθεραπείας στεφανιαίων αγγείων για πρόληψη επαναστένωσης. 

Έχει διδάξει σε προπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα: Φυσική-Βιοφυσική και Ακτινοπροστασία και σε μεταπτυχιακό επίπεδο τα μαθήματα: Επεμβατική Ακτινολογία, Ενδαγγειακές Τεχνικές και Ιατρική Φυσική-Ακτινοφυσική. Έχει υπάρξει επιβλέπων ή μέλος εξεταστικής επιτροπής πλήθους διδακτορικών διατριβών και διπλωματικών εργασιών μεταπτυχιακών φοιτητών. Μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την ευθύνη εκπαίδευσης 48 υποψηφίων Ακτινοφυσικών. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει 85 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και 5 σε ελληνικά. Είναι επίσης κριτής επιστημονικών άρθρων (reviewer) σε 16 ξενόγλωσσα περιοδικά. Έχει λάβει μέρος και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πλήθους συνεδρίων, ημερίδων και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Επικοινωνία

Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.efstathopoulos.gr/ 
E-mail: stathise@med.uoa.gr
Τηλέφωνο: 210 583 1818
Γραφείο: Β' Εργαστήριο Ακτινολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», Ρίμινι 1, 124 62, Χαϊδάρι