Γιάννης Ζαμπετάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων | Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ
Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων | Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ
Γιάννης Ζαμπετάκης  | Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων | Τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ

Ο Γιάννης Ζαμπετάκης σπούδασε Χημεία (πτυχίο) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Χημεία Τροφίμων (PhD) στο University of Leeds. Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο, ασχολήθηκε με τη βιοσύνθεση των αλκαλοειδών στο University of Durham. Στη συνέχεια, εργάστηκε για 3 χρόνια ως Λέκτορας Χημείας Τροφίμων στο University of Leeds (όπου παράλληλα σπούδασε και Διδακτική της Χημείας Τροφίμων (Μ.Εd.) και από την ίδια θέση υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003 έως σήμερα [από το 2015 ως Αναπληρωτής  Καθηγητής].

Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μάθηση μέσω επίλυσης προβλημάτων ενώ ερευνητικά ασχολείται με τα λιποειδή των τροφίμων με ισχυρή καρδιοπροστατευτική δράση και με την επιμόλυνση της διατροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα.

Kαι «εξω-ακαδημαϊκά», ασχολείται με τα τρόφιμα: εκπαιδεύοντας, επιθεωρώντας (ως Επικεφαλής Επιθεωρητής -Lead Auditor- σε συστήματα HACCP/ISO22000 και ISO9001) και αρθρογραφώντας (σε εφημερίδες και ειδικά περιοδικά). Διδάσκει διαδικτυακά μέσω του ΚΕΚ του ΕΚΠΑ περισσότερα από 10 προγράμματα.

Έχει γράψει, με συνεργάτες του, 7 βιβλία για τα τρόφιμα και το περιβάλλον και μαζί με συνεργάτες του έχουν βαλθεί να σταματήσουν τη ρύπανση στον Ασωπό, στο νερό και στη διατροφική αλυσίδα.

Επικοινωνία