Κωνσταντίνος Χατούπης

Δρ. Διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής | Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΚΠΑ
Δρ. Διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής | Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΚΠΑ
Κωνσταντίνος Χατούπης | Δρ. Διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής | Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΚΠΑ

Ο Κωνσταντίνος Κ. Χατούπης αποφοίτησε από τη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Manchester. Έχει εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ως γυμναστής (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) και ως επιστημονικός συνεργάτης σε δύο εργαστήρια της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ (Εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης), πραγματοποιώντας διδασκαλία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Επιπλέον έχει διοργανώσει σειρά σεμιναρίων σε εν ενεργεία γυμναστές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα σχολικής τάξης και διδασκαλίας.

Η θητεία του στον χώρο της παιδαγωγικής επιστήμης εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο του 1996 όταν ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ανελλιπώς καλύπτοντας μία μακρά διαδρομή στην έρευνα και τη συγγραφή πάνω σε ζητήματα παιδαγωγικής και ιδιαίτερα διδασκαλίας της φυσικής αγωγής. Έχει δημοσιεύσει την ερευνητική του
δουλειά σε περιοδικά τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής.

Παράλληλα με την επιστημονική του εργασία, ασχολείται συστηματικά με τη λογοτεχνία (αρχαία και νεώτερη, ευρωπαϊκή και άλλη) και τη φιλοσοφία (κυρίως την αρχαία), καθώς και με την τακτική συγγραφή δοκιμίων, δημοσιευμένα από το 2013 ως και σήμερα σε διάφορα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και στο διαδίκτυο. Τα δοκίμια του αποτελούν κείμενα κριτικής και αξιολογίας του πνεύματος και της πολιτικής. Επιπλέον, ασχολείται με ζητήματα ποιητικής που έχει αναπτύξει σε σχετική αρθρογραφία. Η αναζήτηση ενός προσωπικού κανόνα συγγραφής ποίησης, που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Επικοινωνία

E-mail: cchatoupis@phed.uoa.gr