Παντελής Χρ. Κωστής

Οικονομολόγος - Επίκουρος καθηγητής | Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ
Οικονομολόγος - Επίκουρος καθηγητής | Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Ο Παντελής X. Κωστής είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Απέκτησε το πτυχίο του, το μεταπτυχιακό του και το διδακτορικό του (με άριστα) στα οικονομικά από το Τμήμα Οικονομικών του ΕΚΠΑ. Έχει επίσης ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Τμήμα Οικονομικών του ΕΚΠΑ. Στο παρελθόν έχει διδάξει διάφορα μαθήματα ως ακαδημαϊκός υπότροφος στο ίδιο Τμήμα, αλλά και ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Παλαιότερα, υπήρξε επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Indian Institute of Management Rohtak στην Ινδία. Επίσης, είναι διδάσκων σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ΕΚΠΑ και εκπαιδευτής σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ. 

Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε διακεκριμένα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του Technological Forecasting and Social Change, του Journal of Business Research, του Journal of Comparative Economics, του Economic Modelling και του Journal of Socio-Economics. Είναι συγγραφέας πλήθους βιβλίων για την οικονομική ανάπτυξη και μεγέθυνση και την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία που έχουν εκδοθεί από τους διεθνείς εκδοτικούς οίκους Palgrave MacMillan, Springer, IGI Global και IntechOpen. Έχει συνεισφέρει επίσης σε πολλούς Συλλογικούς Τόμους με κεφάλαια και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και σε ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη και μεγέθυνση, την οικονομική πολιτική, το ρόλο των θεσμών στην οικονομία και τα συμπεριφορικά οικονομικά. 

Είναι Editor της σειράς βιβλίων "The Future of the European Economies and Societies" της Palgrave MacMillan. Επίσης, υπηρετεί ως Senior Associate Editor στο “Journal of the Knowledge Economy,” στο “Journal of Innovation and Entrepreneurship” και στο “International Journal of Social Ecology and Sustainable Development” καθώς και ως Guest Editor σε Special Issues των επιστημονικών περιοδικών “Sustainability”, “Economics”, “Frontiers of Behavioral Economics". Στο παρελθόν, υπήρξε επίσης Guest Editor σε Special Issues στα περιοδικά “Sustainability”, “Journal of Business Accounting and Finance Perspectives” και “Frontiers in Research Metrics and Analytics”.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://scholar.uoa.gr/pkostis

Επικοινωνία

E-mail: pkostis@econ.uoa.gr
Τηλέφωνο: 210 368 9377
Γραφείο: Σταδίου 5, 105 62, Αθήνα, Γραφείο 219