ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η διατήρηση της ανοδικής δυναμικής, που άρχισε να δημιουργείται μετά τα μέσα Νοεμβρίου, είναι το ζητούμενο για το ελληνικό χρηματιστήριο, τουλάχιστον ως το τέλος της χρονιάς.

Μέσα στον Δεκέμβριο η αγορά προσέγγισε και διέσπασε πολύμηνες αντιστάσεις, δίνοντας τιμές ως τις 650 μονάδες, με κλείσιμο στις 648 και σημαντική αύξηση του ημερησίου τζίρου πάνω από τα 60 εκ. ευρω ημερησίως, που επέτρεψε σε περισσότερους επενδύτες να δραστηριοποιηθούν.


Ο πολιτικός παράγοντας, όπως είναι λογικό, παραμένει ο κύριος καταλυτής για οποιαδήποτε κατεύθυνση παίρνει το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αβεβαιότητα να έχει επανέλθει μετά και την εμφανή δυσαρέσκεια των δανειστών, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το επίδομα των συνταξιούχων.

Σημαντικό γεγονός για αυτή την εβδομάδα θα είναι η διεξαγωγή ή όχι του Euro Working Group, οπού θα εξετασθούν οι παροχές αυτές όσο και τα συζητούμενα βραχυπρόθεσμα μετρά για το χρέος, με τη διαδικασία της αξιολόγησης ήδη να παρατείνεται, στο καλύτερο σενάριο, για κάποιες εβδομάδες.

Στην εγχώρια χρηματιστηριάκη ειδησεογραφία ξεχωρίζει φυσικά η επίσημη ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίου για το σχέδιο συγχώνευσης των θυγατρικών του ομίλου υπό την σκεπή της μητρικής, με σημαντικοτερο κομμάτι φυσικά τη σχέση ανταλλαγής των δυο εισηγμένων ΜΥΤΙΛ και ΜΕΤΚΑ, η οποία προσδιορίστηκε στο 1 προς 1.

Μετά και την πρώτη αμήχανη αντίδραση της αγοράς, που υποδέχτηκε την είδηση με μεγάλη πτώση και για τις δυο μετοχές, η επόμενη συνεδρίαση αποκατέστησε κάπως τις τιμές, μιας και η αγορά ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τις συνέργειες που δημιουργούνται και τις δυνατότητες που θα έχει ο ενοποιημένος όμιλος Μυτιληναίου.

Εξειδικευμένη γνώση με το κύρος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις: