ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η διατήρηση της ανοδικής δυναμικής, που άρχισε να δημιουργείται μετά τα μέσα Νοεμβρίου, είναι το ζητούμενο για το ελληνικό χρηματιστήριο, τουλάχιστον ως το τέλος της χρονιάς.

Μέσα στον Δεκέμβριο η αγορά προσέγγισε και διέσπασε πολύμηνες αντιστάσεις, δίνοντας τιμές ως τις 650 μονάδες, με κλείσιμο στις 648 και σημαντική αύξηση του ημερησίου τζίρου πάνω από τα 60 εκ. ευρω ημερησίως, που επέτρεψε σε περισσότερους επενδύτες να δραστηριοποιηθούν.


Ο πολιτικός παράγοντας, όπως είναι λογικό, παραμένει ο κύριος καταλυτής για οποιαδήποτε κατεύθυνση παίρνει το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αβεβαιότητα να έχει επανέλθει μετά και την εμφανή δυσαρέσκεια των δανειστών, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το επίδομα των συνταξιούχων.

Σημαντικό γεγονός για αυτή την εβδομάδα θα είναι η διεξαγωγή ή όχι του Euro Working Group, οπού θα εξετασθούν οι παροχές αυτές όσο και τα συζητούμενα βραχυπρόθεσμα μετρά για το χρέος, με τη διαδικασία της αξιολόγησης ήδη να παρατείνεται, στο καλύτερο σενάριο, για κάποιες εβδομάδες.

Στην εγχώρια χρηματιστηριάκη ειδησεογραφία ξεχωρίζει φυσικά η επίσημη ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίου για το σχέδιο συγχώνευσης των θυγατρικών του ομίλου υπό την σκεπή της μητρικής, με σημαντικοτερο κομμάτι φυσικά τη σχέση ανταλλαγής των δυο εισηγμένων ΜΥΤΙΛ και ΜΕΤΚΑ, η οποία προσδιορίστηκε στο 1 προς 1.

Μετά και την πρώτη αμήχανη αντίδραση της αγοράς, που υποδέχτηκε την είδηση με μεγάλη πτώση και για τις δυο μετοχές, η επόμενη συνεδρίαση αποκατέστησε κάπως τις τιμές, μιας και η αγορά ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τις συνέργειες που δημιουργούνται και τις δυνατότητες που θα έχει ο ενοποιημένος όμιλος Μυτιληναίου.

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding

Εξειδικευμένη γνώση με το κύρος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις: