ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το χρηματιστήριο της Αθήνας μετά από τις πρώτες, παραδοσιακά με χαμηλό τζίρο, αναγνωριστικές συνεδριάσεις της νέας χρονιάς προσπαθεί να βρει το ρυθμό του, παρουσιάζοντας μια μεικτή εικόνα για τις περισσότερες μετοχές.

Ο γενικός δείκτης καλείται να αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες, μετά από ένα τετράμηνο ράλι, να συνεχίσει την ανοδική κίνηση, μετά από κάποιες απαραίτητες κατοχυρώσεις κερδών σε μετοχές που έχουν αποδώσει άνω του 50% στο τελευταίο εξάμηνο.

Σε ένα εξωτερικό περιβάλλον με πάρα πολλές προκλήσεις, κυρίως πολιτικές, με κυριότερη την ανάληψη και επίσημα της αμερικανικής προεδρίας από τον Donald Trump και στη συνεχεία τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες του στενού ευρωπαϊκού πυρήνα, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καλείται να βρει τις δικές τις ισορροπίες σε ένα έτος κομβικό για την εξέλιξη της πορείας της χώρας γενικότερα, μιας και ο σχεδιασμός του ελληνικού προγράμματος προβλέπει για φέτος υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα και σε καμιά περίπτωση αστάθεια και εκπλήξεις, ιδίως εκλογικές.

Στα ειδικότερα θέματα του χρηματιστηρίου, ο γενικός δείκτης από την αρχή της νέας χρονιάς κινείται μεταξύ 640-660 μονάδων, με τις 660 μονάδες να αποτελούν αντίσταση διάσπασης, της οποίας προφανώς, μετά από κάποια σημαντικά γεγονότα, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τις 730-750 μονάδες.


Σημαντικότερο χρηματιστηριακό γεγονός του τελευταίου μήνα θα χαρακτηρίζαμε την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης των δυο πρώην εισηγμένων του ομίλου της Βιοχάλκο (ΒΙΟ), των Σωληνουργειών Κορίνθου και των Ελληνικών Καλωδίων και την απορρόφησή τους από το νέο εταιρικό σχήμα της Cenergy holdings, το οποίο θα διαπραγματεύεται και στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών αλλά και της Αθήνας.

Η νέα εταιρία, με προίκα ένα αξιόλογο κύκλο εργασιών και σημαντική τεχνογνωσία στο τομέα της, αποτελεί πλέον ένα υπολογίσιμο καθετοποιημένο όμιλο, που θα διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο της διεθνούς αγοράς μεταφοράς ενέργειας και είναι σίγουρο ότι αποτελεί πλέον μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις growth stories εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

 

 

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding

Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις: