ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ

Χωρίς κατεύθυνση και ουσιαστικά τηρώντας στάση αναμονής το χρηματιστήριο της Αθήνας προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις έντονες διεργασίες που είναι σε εξέλιξη σε κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο για το ελληνικό ζήτημα.

Η μετάθεση των οριστικών αποφάσεων στις κρίσιμες παραμέτρους της β' αξιολόγησης, όπως το χρέος και η συμμετοχή της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση (QE) της ΕΚΤ, για μία ακόμα φορά επιτείνει την νευρικότητα, μιας και η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στο στενό πυρήνα της ευρωζώνης έφτασε, χωρίς κάποια συγκεκριμένη λύση να έχει δοθεί για το ελληνικό ζήτημα.

Στις 15 Μαρτίου η Ολλανδία διεξάγει βουλευτικές εκλογές με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ του φιλελεύθερου νυν πρωθυπουργού και του ακροδεξιού ευρωσκεπτικιστή υποψηφίου.

Όπως είναι λογικό, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν μετά από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, την πρώτη από τις πολλές που θα έρθουν φέτος και ίσως την πιο ανώδυνη ως προς τις αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν.

Σε ότι αφορά τα αμιγώς χρηματιστηριακά δεδομένα, η αγορά μετά απο μία θετική προεξόφληση θετικών εξελίξεων, που δεν ήρθαν ποτέ, τηρεί στάση αναμονής. Οι ημερήσιοι τζίροι των τελευταίων συνεδριάσεων παρουσιάζουν μια μεταβλητότητα, ενώ ο γενικός δείκτης προσπέρασε τις 650 μονάδες για μία ήμερα και προσπαθεί να κρατηθεί πέριξ της ζώνης των 640-660 μονάδων.

Αναμένεται αυτή η κατάσταση αναμονής και συσσώρευσης να συνεχιστεί έως ότου η ορατότητα βελτιωθεί, με μόνο ενδιαφέρον γεγονός της εβδομάδας την πιθανή επαναξιολόγηση από τους οίκους Moody's και Fitch, αύριο Παρασκευή.

 

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding

Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις: