ΕΜΕΙΣ…. ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ, Η ΑΛΛΙΩΣ WE ……THE PI(I)GS….

ΕΜΕΙΣ…. ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ, Η ΑΛΛΙΩΣ  WE ……THE PI(I)GS….

Νομίζω πως εξακολουθώ να ζω σε μια χώρα υπό καθεστώς χοιροτροφείου. Είμαι και γω ένα από τα Pi(i)gs! (P)ortugal- (I)taly- (I)rland- (G)reece- (S)pain!

Εθελοτυφλούσα? Στρουθοκαμήλιζα? Υπήρξα καλοπροαίρετη ή απλώς είμαι τελικά η επιτομή της ηλιθιότητας?

Ως χώρα, θα μπορούσαμε κάλλιστα να είμαστε ο ήρωας του υπέροχου «Περί βλακείας» του Musil. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι: «…η κρίση του όχλου καθοδηγεί προς τη μέγιστη επίδειξη βίαιης συμπεριφοράς που θα καταλήξει αναμφίβολα σε μαζική εξολόθρευση της ετερότητάς του…Άρα, βλάκας είναι αυτός που προσδοκά στον αφανισμό του ή την εξόντωσή του….». Sounds familiar? (που θα έλεγαν και οι αγγλοσάξωνες φίλοι μου ).

Δημόσια σπατάλη, Διαφθορά, Δωροδοκία, Φοροδιαφυγή, Οικονομική Ασυδοσία, Ατομικός Πλουτισμός, Αναξιοκρατία. Αυτά θα μπορούσαν να είναι τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του δημόσιου βίου της χώρας μου. Εγώ όμως, δεν πιστεύω ούτε στους τιμωρούς , τύπου John Doe (Seven- The Movie) ή Kayzer Soze (Usual Suspects - The Movie). Εγώ προσδοκώ σ’αυτό που δεν θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα από τον Οδυσσέα Ελύτη: «…ό,τι μπόρεσα ν’αποκτήσω μια ζωή από πράξεις ορατές για όλους, επομένως να κερδίσω την ίδια μου τη διαφάνεια, το χρωστώ σε ένα είδος θάρρους…να γίνομαι άνεμος για το χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο, ακόμη και αν ουρανός δεν υπάρχει!....». Κουράγιο αγαπημένα μου γουρουνάκια…….

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding

Εξειδικευμένη γνώση με το κύρος του Πανεπιστημίου Αθηνών

E-Learning Προγράμματα

empty

Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις: