Ανακαλύφθηκε ναός της Αφροδίτης στην Τουρκία

Ένας ναός της Αφροδίτης 2.500 χρόνων πρόσφατα ανακαλύφθηκε από ομάδα τούρκων αρχαιολόγων σε ανασκαφή στη χερσόνησο Urla-Cesme της δυτικής Τουρκίας.

Ο αρχαίος ελληνικός ναός, συγκεκριμένα, βρισκόταν έξω από τη Σμύρνη. Τα πρώτα απομεινάρια του ναού είχαν ανακαλυφθεί το 2016, μετά από εκτεταμένες έρευνες των αρχαιολόγων σε μια μεγάλη περιοχή που κάλυπτε 1.600 μ2 στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα πλούτο τεχνουργημάτων που είχαν αφήσει οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής.

Ο καθηγητής Elif Koparal από το Mimar Sinan University, επικεφαλής των ανασκαφών, σε δήλωσή του είπε: «Κατά τη διάρκεια του ελέγχου της επιφάνειας, εντοπίσαμε τον ναό της Αφροδίτης του 6ου αι. π.Χ. Η Αφροδίτη ήταν μια θεά που λατρευόταν πολύ την εποχή εκείνη. Είναι μια συναρπαστική και εντυπωσιακή ανακάλυψη».

Ο αρχαιολόγος πρόσθεσε ότι οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ενός εκτεταμένου αρχαίου κοινωνικού και οικονομικού δικτύου στην περιοχή.

Καθώς η λεηλασία τεχνουργημάτων είναι γνωστό πως είναι εκτεταμένη και κυρίαρχη στη χώρα, ο Koparal προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ντόπιων, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανθρώπων που προστάτευσε τα ανεκτίμητα ευρήματα από τους κλέφτες.

Η περιοχή όπου βρέθηκε ο ναός της Αφροδίτης. Φωτό: Kimyongur/Twitter

Πηγή: eugreekreporter.gr

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding