Αποκατάσταση έργου τέχνης καταλήγει σε αποτυχία

Ειδικοί στην αποκατάσταση έργων τέχνης στην Ισπανία, ζήτησαν αυστηρότερους κανονισμούς αναφορικά με το έργο τους και καταδίκασαν τις αναφορές για αποτυχημένη αποκατάσταση ενός αντίγραφου πίνακα της περιόδου Μπαρόκ, που αναπαριστά την Παναγία.

Ένας ιδιώτης συλλέκτης έργων τέχνης στη Βαλένθια πλήρωσε για το αντίγραφο «Η άμωμος σύλληψη» του Ισπανού ζωγράφου Bartolome Esteban Murillo, προκειμένου να καθαριστεί από έναν συντηρητή επίπλων σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο Europa Press.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο συλλέκτης εξεπλάγη όταν είδε ότι το πρόσωπο στον πίνακα ήταν εντελώς παραμορφωμένο. Λέγεται ότι ο συλλέκτης ζήτησε από έναν άλλο ειδικό να διορθώσει τον πίνακα.

Ο Σύνδεσμος Συντηρητών της Ισπανίας ανέφερε ότι δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με τον συγκεκριμένο συντηρητή ή τον συλλέκτη του πίνακα, αλλά ούτε και πότε ο πίνακας ζωγραφίστηκε. Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί για να δοθεί η πιστοποίηση για έργα συντήρησης στην Ισπανία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι υπεύθυνοι για τέτοιου είδους καταστροφές απλώς βρίσκονται αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα, στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Για να δείτε το βίντεο, πατήστε εδώ.

Πηγή: Archaeology News Network

 


 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding