Αυστραλιανός καλλιτέχνης αποτυπώνει εντυπωσιακά την ελληνική ύπαιθρο

Ο διεθνούς φήμης ζωγράφος Jason Roberts ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα για πάνω από ένα χρόνο, προκειμένου να αποτυπώσει εικόνες των ζώων, των αγροτών και της αγροτικής αρχιτεκτονικής, που πιστεύει ότι συνιστούν την κληρονομιά της Ελλάδας.

Με τίτλο «Origins – An Artist’s Journey Through the Heart of Greece», το εγχείρημα συνίστατο από διάφορα σχέδια του καλλιτέχνη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη της Amalthia, έναν ελληνικό οργανισμό αφιερωμένο στη μελέτη της αρχαίας κτηνοτροφίας και των οικόσιτων ζώων, ο Roberts ταξίδεψε σε όλη τη χώρα για να εντοπίσει και να αποτυπώσει στον καμβά τα σπάνια είδη, που συχνά απειλούνται με εξαφάνιση.

Ο σκοπός του εγχειρήματος ήταν να αποτυπωθεί ο πλούτος και η ποικιλία του φυσικού κόσμου της Ελλάδας, καθώς και να προκαλέσει το ενδιαφέρον για τα σπάνια είδη ζώων που εκτρέφονται στην Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθεί η διατήρησή τους.

Μεταξύ των περιοχών που επισκέφθηκε ο Roberts είναι η Ιθάκη, η Κεφαλονιά, η Αργιθέα και το Άγιο Όρος.

Οι πίνακες του Roberts αποτυπώνουν, μεταξύ άλλων, τον ελληνικό ποιμενικό, την ουλόκερο αίγα, τα κρι-κρι, τα πρόβατα της Κεφαλονιάς-Ιθάκης και το πόνι της Σκύρου. Επίσης, ο Roberts είχε ιδιαίτερα εντυπωσιαστεί από το αθωνικό τοπίο και εστίασε στη μοναδική και ποικίλη αρχιτεκτονική των μοναστηριών.

Ο καλλιτέχνης σχεδίασε και ζωγράφισε συνολικά 66 διαφορετικά είδη ζώων και φωτογράφισε ανθρώπους που ζουν με τα οικόσιτα ζώα τους, όπως έναν αγρότη στην που αρμέγει τα πρόβατά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήθελε επίσης να φωτίσει τις στενές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και της άγριας ζωής στην Ελλάδα.

Μια σειρά πινάκων θα δημιουργηθεί από τα σχέδια και τις φωτογραφίες του, για μια έκθεση που θα γίνει στην Αθήνα. Επίσης θα γραφτεί κι ένα βιβλίο σχετικά με την πλούσια ιστορική, αγροτική και γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η έκθεση θα γίνει τον Μάιο του 2021.

 

Μια πλήρης καταγραφή που αποτυπώνει το ταξίδι του Jason Roberts στην Ελλάδα μπορεί να δει κανείς εδώ.

Πηγή: Greek Reporter

 

 

 

 
www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding