Ανακαλύφθηκε σύστημα πλανητών όμοιο με αυτό τη Γης και του Ήλιου

Το άστρο Kepler-160 και το συνοδό του KOI-456.04 είναι αυτά που μοιάζουν περισσότερο στο σύστημα Ήλιου-Γης.

Μεταξύ των περισσότερων από 4.000 γνωστών εξωπλανητών, το KOI-456.04 είναι μια ειδική περίπτωση. Έχει λιγότερο από το μισό μέγεθος της Γης, περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο που μοιάζει με τον ήλιο. Και αυτό συμβαίνει με μια μεταξύ τους απόσταση που θα μπορούσε στην επιφάνεια του πλανήτη να επιτρέψει τέτοιες θερμοκρασίες, ώστε να υπάρχει ζωή.

Ωστόσο, για να αποκτήσουμε μια πλήρη εικόνα ως προς το αν είναι δυνατή η ζωή, θα πρέπει να δούμε και τις ποιότητες του άστρου, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της νέας μελέτης, Δρ. René Heller. Μέχρι στιγμής, σχεδόν όλοι οι εξωπλανήτες με λιγότερο από το διπλάσιο μέγεθος της Γης που έχουν δυνατότητα για ήπιες θερμοκρασίες περιστρέφονται γύρω από έναν κόκκινο νάνο.

Βέβαια, προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο KOI-456.04 να αποτελεί στατιστικό σφάλμα ή και σφάλμα συστηματικής μέτρησης, δηλαδή να μην αποτελεί καν κανονικό πλανήτη. Ωστόσο, η ομάδα υπολογίζει ότι κατά 85% πρόκειται για πλανήτη (χρειάζεται ένα 99% για να θεωρηθεί κανονικός πλανήτης). Γι’ αυτό και η εξέταση της κατάστασής του συνεχίζεται.

Πηγή: https://scitechdaily.com/mirror-image-of-the-earth-and-sun-discovered-3000-light-years-away/

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding