ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ACT4GREECE ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ YOUGOCULTURE ΤΟΥ E-LEARNING ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ACT4GREECE ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ACT4GREECE ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ YOUGOCULTURE ΤΟΥ E-LEARNING ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας του καινοτόμου προγράμματος act4Greece, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής του act4Greece, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, εκπρόσωποι των Φορέων Υλοποίησης δράσεων, των Στρατηγικών Εταίρων και των Στρατηγικών Υποστηρικτών του Προγράμματος, καθώς και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Κώστας Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία περιλαμβάνει 17 στόχους παγκόσμιου χαρακτήρα, τους οποίους όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ δεσμεύονται να υλοποιήσουν και να εντάξουν στις πολιτικές τους έως το 2030. Ο 17ος στόχος της Ατζέντας (Parternships for the goals) εκφράζει την ανάγκη συνεργασιών χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίες βασίζονται σε αξίες, αρχές και κοινούς στόχους, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Όπως επισήμανε «το πρόγραμμα act4Greece είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το στόχο 17 της Ατζέντας του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από το πρόγραμμα στοχεύουμε στην άσκηση θετικής επιρροής στην κοινωνική συνείδηση, επιδιώκουμε την κινητοποίηση όλων των κοινωνικών ομάδων για το κοινό καλό και αποσκοπούμε στη δημιουργία συνεργειών μεταξύ φορέων υλοποίησης δράσεων, δωρητών και κοινωνικών ομάδων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στο όραμα του act4Greece να υποστηρίξει ενεργούς φορείς, φορείς που δημιουργούν και παράγουν, που συμβάλουν στη διαμόρφωση μίας κοινωνίας που προοδεύει και αναπτύσσεται. Και υπογράμμισε ότι «το act4Greece ξεκίνησε σαν μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο τη συγκέντρωση μικρών ποσών από πολλούς δωρητές. Στην πορεία όμως διαπιστώσαμε ότι η πρωτοβουλία αυτή έλαβε σημαντική υποστήριξη και από την επιχειρηματική κοινότητα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως ένα πολύτιμο εργαλείο ενσωμάτωσης της υπεύθυνης κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Η συμβολή των νομικών προσώπων είναι καθοριστική στην επιτυχία και τη βιωσιμότητα του προγράμματος».

Η κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, έκανε τον απολογισμό των δύο ετών επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος και ευχαρίστησε τους στρατηγικούς εταίρους και όλους τους συνεργάτες, εντός και εκτός Εθνικής Τράπεζας, που πίστεψαν στο act4Greece και το έκαναν πραγματικότητα. Όπως ανέφερε «παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, από την έναρξη λειτουργίας του act4Greece έως σήμερα έχουμε συγκεντρώσει δωρεές που ξεπερνούν τα €1,8 εκατομμύρια και έχουμε υποστηρίξει 22 δράσεις, εκ των οποίων οι 13 ολοκληρώθηκαν ήδη». Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μέσω 7.700 δωρεών – από νομικά και φυσικά πρόσωπα – με τη συνεισφορά των νομικών προσώπων να είναι καθοριστική και να ανέρχεται στο 84% του συνολικού ποσού. Και επισήμανε ότι «το σημαντικότερο όλων είναι ότι καταφέραμε, όχι απλά να υλοποιήσουμε μία πλατφόρμα crowdfunding, αλλά να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο εργαλείο κοινωνικής συνεισφοράς, με διαφάνεια και λογοδοσία. Η εκτεταμένη συμμετοχή των συμπολιτών μας και η αξιοποίηση του προγράμματος από τις πλέον κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον και δύναμη να συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά τις προσπάθειές μας».

Σε πάνελ που συντόνισε η κ. Τζάκου, συμμετείχαν εκπρόσωποι υποστηρικτών και φορέων υλοποίησης δράσεων του προγράμματος. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι:

  • κ. Σταυρούλα Σαλούτση, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου, Aegean Airlines
  • κ. Λένα Παπαλεξοπούλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ
  • κ. Έλλη Φλέγγα, Πρόεδρος Charity4U, CEO Holmes Places
  • κ. Παναγιώτης Πετράκης, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Υπεύθυνος e-Learning ΕΚΠΑ

Οι ομιλητές του πάνελ τόνισαν τη συμβολή του act4Greece στην αλλαγή κουλτούρας και στην ανάπτυξη συνείδησης προσφοράς και κινητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη σημαντικών έργων, που προάγουν την κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή στο τέλος της εκδήλωσης, όπου απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία, στους μεγάλους στρατηγικούς υποστηρικτές, ως ένδειξη αναγνώρισης για τη δυναμική συνεισφορά τους στην επιτυχημένη πορεία του act4Greece. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Όμιλος Σκλαβενίτη, Εθνική Ασφαλιστική, Εθνική Factors, Mellon Technologies, Accenture, ΕΚΟ, Media Markt και Grant Thornton.

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding