Σημαντική ιατρική ανακάλυψη: εκχύλισμα τσαγιού κατά του καρκίνου

Το εκχύλισμα από φύλλα τσαγιού φαίνεται πως θα αποτελέσει το κλειδί για μια πρωτοποριακή θεραπεία κατά του καρκίνου.

Πρόκειται για «τυχαία» ανακάλυψη από μια ομάδα επιστημόνων και αφορά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Swansea και δύο ινδικά Πανεπιστήμια έφτιαχναν μικροσκοπικούς βιοδείκτες, που ονομάζονται "κβαντικές κουκίδες", για να βελτιώσουν την ανίχνευση και την απεικόνιση όγκων.

Θέλοντας να αυξήσει τη φωτεινότητα των κβαντικών κουκίδων, η ομάδα εισήγαγε εκχύλισμα φύλλων τσαγιού στα σωματίδια, αλλά, αντί του αυξημένου φθορισμού, διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα του φυτού μείωσε σημαντικά το μέγεθος των κβαντικών κουκίδων και κατέστρεψε το 80% των κυττάρων του καρκίνου του πνεύμονα, στα οποία είχαν εκτεθεί.

«Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς» είπε στον Independent ο επικεφαλής ερευνητής Dr Sudhagar Pitchaimuthu. «Κάναμε μια συστηματική έρευνα εργαστηριακής ανάλυσης πάνω σε καρκινικά κύτταρα του καρκίνου του πνεύμονα και είχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και όταν αυξάναμε τη συγκέντρωση των κβαντικών κουκίδων, βλέπαμε μια αντίστοιχη μείωση στα καρκινικά κύτταρα».

Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ περίεργο και δεν είναι ακόμη σαφές πώς λειτουργεί. Πάντως η ομάδα είχε ένα καλό επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα».

Η χρήση του εκχυλίσματος τσαγιού στην δημιουργία κβαντικών κουκίδων καθιστά τη διαδικασία φθηνότερη και λιγότερο τοξική για τα υγιή κύτταρα που περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα.

Ως προς την εφαρμογή της θεραπείας, αυτή δεν είναι άμεση. Ο  Dr Pichaimutu ανέφερε: «Στα επόμενα δύο χρόνια θα θέλαμε να επαναλάβουμε τα πειράματα με διαφορετικές συγκεντρώσεις εκχυλίσματος τσαγιού. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τι πραγματικά συμβαίνει και πώς τα καρκινικά κύτταρα σκοτώνονται. Χρειάζονται να ερευνήσουμε το μηχανισμό αυτής της λειτουργίας σε συνθήκες εργαστηρίου».

Αλλά ακόμα κι αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, μια ευρύτερα διαθέσιμη θεραπεία με βάση αυτή την ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι δυνατή τουλάχιστον μετά από 10 χρόνια.

Πηγή: Independent

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding