Εντοπίστηκε άγνωστο εξωτικό πλάσμα της αβύσσου

Ομάδα επιστημόνων που εξερευνούσε τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού με το ερευνητικό σκάφος E/V Nautilus εντόπισε ένα εντυπωσιακό θαλάσσιο πλάσμα, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαμε μέχρι σήμερα.

«Το μυαλό μου έχει εκραγεί αυτή την στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους ερευνητές όταν είδε στην οθόνη το άγνωστο πλάσμα και ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις των συναδέλφων του όταν κοίταξαν και αυτοί την οθόνη. To άγνωστο θαλάσσιο ον στηρίζεται σε ένα «μίσχο» μήκος δύο μέτρων στο τέλος του οποίου βρίσκονται  κεραίες μήκους 40 εκατοστών οι οποίες περιβάλλουν μια πολύ μικρού μεγέθους μορφής ζωής που ονομάζεται πολύποδα με τρόπο τέτοιο σαν να είναι τα αγκαθωτά πέταλα ενός λουλουδιού.

Το άγνωστο είδος εντοπίστηκε σε βάθος 3 χλμ. σε μια ανεξερεύνητη μέχρι σήμερα περιοχή βόρεια της ατόλης Τζόνστον δυτικά της Χαβάης.

Πρόκειται για ένα είδος θαλάσσιου ασπόνδυλου, τα οποία σχηματίζονται από αποικίες πολύποδων. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε κάποια συγγενική σχέση με τις θαλάσσιες πένες και όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με ένα νέο άγνωστο θαλάσσιο ον που πρέπει τώρα να μάθουμε πως ζει και συμπεριφέρεται.

Για να δείτε το βίντεο, πατήστε εδώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding