Βρέθηκε φυτό που μπορεί να καλλιεργηθεί στο έδαφος του Άρη

Στο πλαίσιο της θεώρησης ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα έχουμε την τεχνική δυνατότητα να στείλουμε επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, η επιστημονική κοινότητα αναζητά τρόπους που θα επιτρέψουν στον άνθρωπο να ζήσει εκεί.

Αυτοί, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν και την καλλιέργεια φυτών. Έτσι με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση PLoS OΝΕ ερευνητές με επικεφαλής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα στις ΗΠΑ παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων που πραγματοποίησαν για την καλλιέργεια φυτών σε αρειανό περιβάλλον.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσίευση υπάρχει ένα φυτό που όχι μόνο μπορεί να αναπτυχθεί στο αρειανό έδαφος αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί τόσο ως λίπασμα για καλλιέργεια άλλων τροφίμων, όπως ρέβες (γογγύλια), μαρούλια και ραπανάκια, όσο και ως μέσο αφαλάτωσης νερού. Πρόκειται για τη μηδική (τριφύλλι πολυετές). Είναι ένα πολυετές όσπριο που σχηματίζει μπλε με μοβ λουλούδια. Το φυτό που είναι γνωστό επίσης με την ονομασία «Αλφαλφα» ανήκει στην οικογένεια Fabaceae (η οικογένεια που περιλαμβάνει φασόλια και αρακά) και είναι η σημαντικότερη κτηνοτροφική καλλιέργεια στον κόσμο. Πρόκειται για ένα φυτό ιδιαίτερα προσαρμόσιμο στις καιρικές συνθήκες και είναι ανθεκτικό στη ξηρασία.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding