Ο πρώτος πλήρης γεωλογικός χάρτης της σελήνης

Μια ομάδα ερευνητών από τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό U.S. Geological Survey, το Lunar and Planetary Institute και το South Dakota School of Mines and Technology εξέδωσαν έναν γεωλογικό χάρτη της σελήνης, σε κλίμακα 1:5.000.000.

Ο νέος ψηφιακός χάρτης, ονομάζεται «Unified Geologic Map of the Moon» θα αποτελέσει το οριστικό σχέδιο της γεωλογικής επιφάνειας της σελήνης για μελλοντικές αποστολές σε αυτή, αλλά θα είναι και ανεκτίμητος για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τους παιδαγωγούς και το κοινό γενικά.

«Αυτός ο χάρτης είναι το αποκορύφωμα ενός δεκαετούς πρότζεκτ», είπε ο βασικός συγγραφέας της μελέτης Δρ. Corey Fortezzo, γεωλόγος στο U.S. Geological Survey.

«Παρέχει ζωτικές πληροφορίες για νέες επιστημονικές μελέτες, καθώς συνδέει την εξερεύνηση συγκεκριμένων τόπων της σελήνης με την υπόλοιπη επιφάνειά της».

«Ενώ η έκδοση του χάρτη περιέχει ένα pdf του ενοποιημένου χάρτη, ώστε να είναι δυνατή η εκτύπωσή του σε μεγάλης κλίμακας εκτυπωτή, το πραγματικό πλεονέκτημα είναι η ψηφιακή GIS βάση δεδομένων, ώστε να βοηθήσει περαιτέρω επιστημονικές έρευνες σε πολλές κλίμακες», είπε ο Δρ. Trent Hare, αστρογεωλόγος χαρτογράφος στο U.S. Geological Survey.

Ο χάρτης παρουσιάστηκε στις 19 Μαρτίου 2020 στο 51st Lunar and Planetary Science Conference.

Φωτό: U.S. Geological Survey / Lunar and Planetary Institute / South Dakota School of Mines and Technology / NASA / JAXA.

Πηγή: Sci-News


 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding