Ανακαλύφθηκαν νέα είδη πτηνών

Μια διεθνής ομάδα ορνιθολόγων έχει περιγράψει τρία νέα είδη πτηνών του είδους Scytalopus (tapaculos) από τις Περουβιανές Άλπεις.

Το Scytalopus είναι ένα είδος μικρών στρουθιόμορφων πτηνών της οικογένειας των Rhinocryptidae. Μέλη αυτού του είδους ενδημούν στα βουνά και στους πρόποδες της Κεντρικής Αμερικής και στο Ατλαντικό Δάσος, αλλά η ποικιλομορφία τους είναι μεγαλύτερη στις Άνδεις.

Όλα τα είδη βρίσκονται σε πυκνή βλάστηση και είναι απρόθυμα να μεταβούν σε άλλα μέρη κατοικίας και δεν τείνουν σε απομόνωση.

Σε μια νέα μελέτη ο δρ. Niels Krabbe, ορνιθολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, και οι συνάδελφοί του αναθεώρησαν την ταξινόμηση των Scytalopus tapaculos από τις Περουβιανές Άλπεις.

Η ομάδα χρησιμοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό φωνητικής πληροφορίας, μιτοχονδριακές ακολουθίες DNA και εμφάνιση, που συγκεντρώθηκαν από τις δικές μας εργασίες πεδίου τα τελευταία 40 χρόνια, τα οποία συμπληρώσαμε με άλλα αρχεία και μουσειακά δείγματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ερευνητές να εντοπίσουν τρία άγνωστα, μέχρι τώρα, είδη, με τις ονομασίες: Jalca tapaculo (Scytalopus frankeae), Ampay tapaculo (Scytalopus whitneyi), και το tapaculo (Scytalopus krabbei) με λευκά φτερά. Όλα ενδημούν στο Περού.

Τα στοιχεία της ομάδας επίσης δείχνουν ότι τα Scytalopus opacus androstictus, ένα υποείδος του Paramo tapaculo (Scytalopus opacus), θα πρέπει να τεθεί ως είδος.

Τα αποτελέσματα των ερευνητών δείχνουν ότι η βασική εργασία στην έρευνα και την περιγραφή χρησιμοποιώντας ποικίλες πηγές δεδομένων συνεχίζει να εντοπίζει νέα είδη πτηνών, ιδιαίτερα στα τροπικά περιβάλλοντα.

Η εργασία δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου The Auk.

Πηγή: Sci-news

 


 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding