Ποιο περιβάλλον συμβάλλει στη μακριβιότερη ζωή

Όσον αφορά το να φθάσουμε μέχρι τα 100, τα γονίδια βοηθάνε, αλλά δεν είναι αυτή η πλήρης ιστορία. Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Elson S. Floyd College of Medicine του Washington State University, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health, η οποία βασίστηκε σε δεδομένα της πολιτείας της Ουάσιγκτον, υπάρχει ένας άλλος βασικός παράγοντας, το περιβάλλον όπου μένουμε.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, όσοι ζουν σε περιοχές με δυνατότητα περιπάτου, με κοινότητες μεικτής ηλικίας, είναι περισσότερο πιθανό να φτάσουν τα 100. Με αυτό σχετίζεται, όπως δείχνει η έρευνα, και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, ενώ μια επιπρόσθετη ανάλυση έδειξε ότι γεωγραφικά τα καλύτερα μέρη είναι όσες βρίσκονται κοντά σε αστικές περιοχές και μικρότερες πόλεις, με υψηλότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Με άλλα λόγια, όταν ζούμε σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την υγιή γήρανση, αυτό φαίνεται πως έχει θετικές επιπτώσεις στο να έχουμε καλύτερες πιθανότητες να μην «νικηθούμε» από γενετικούς παράγοντες. Ωστόσο, υπάρχει ένα κενό ως προς τους ακριβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά και ως προς τον τρόπο ζωής που συμβάλλουν σε αυτό.

Επίσης βρέθηκε ότι οι λευκοί είναι αυτοί που πλησιάζουν περισσότερο τα 100, το οποίο δείχνει και τις μεγάλες διαφορές στο σύστημα υγείας μεταξύ λευκών και μαύρων, καθώς και ότι οι γυναίκες είναι πιθανότερο να φτάσουν σε αυτή την ηλικία από τους άνδρες.

 

Πηγή: science daily

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding