Ελπίδες για ζωή στον Άρη δίνει ανακάλυψη ζωής βαθιά στη θάλασσα

Οι επιστήμονες βρήκαν «πυκνές» κοινότητες πλασμάτων που ζουν πολύ βαθιά κάτω από τη θάλασσα. Είναι μια ανακάλυψη που δίνει ελπίδες για να βρεθεί παρόμοια ζωή στον Άρη.

Συγκεκριμένα σε έναν ηφαιστειακό βράχο, σε περισσότερα από 100 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, ανακαλύφθηκε ότι είναι γεμάτο από πλάσματα.

Η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει ότι και άλλα, παρόμοια περιβάλλοντα, όπως αυτό του κόκκινου πλανήτη, μπορούν επίσης να είναι μέρη κατάλληλα για να φιλοξενήσουν ζωή.

«Νόμιζα ότι ήταν όνειρο, το να βλέπω τέτοια πλούσια μικροβιακή ζωή σε βράχους», είπε ο Yohey Suzuki από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, συγγραφέας του σχετικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στο Communications Biology.

Μάλιστα, όπως λέει, περιμένει να βρει ζωή στον Άρη. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η ύπαρξη ζωής θα εξαρτάται από κάποια άλλη διαδικασία που δεν υπάρχει στον Άρη, όπως οι τεκτονικές πλάκες.

Τα πλάσματα που βρέθηκαν στις ρωγμές αυτών των βράχων είναι αερόβια βακτήρια, που δημιουργούν ενέργεια μέσω μιας διαδικασίας παρόμοιας με αυτήν των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας οξυγόνο και οργανικά θρεπτικά συστατικά. Αλλά ζουν σε ένα περιβάλλον που οι επιστήμονες ελπίζουν να είναι παρόμοιο με αυτό μέσα στους βράχους στον Άρη.

Οι ερευνητές τώρα ελπίζουν ότι θα συνεργαστούν με τη ΝΑΣΑ, για να διεξάγουν παρόμοια εξέταση σε βράχους που έχουν συλλεχθεί από το έδαφος του Άρη.

Πηγή: Independent

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding