Πολωνία: Ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων

Εκατοντάδες ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία έχουν διατηρηθεί εξαιρετικά καλά, βρέθηκαν στην Πολωνία, δίνοντας μια λεπτομερή εικόνα για το περίπλοκο οικοσύστημα της γης πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τους γεωλόγους.

Το Πολωνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο χαρακτηρίζει το εύρημα ως θησαυρό. Τα απολιθωμένα ίχνη και οστά βρέθηκαν σε ένα ανοιχτό ορυχείο αργίλου στο Μπορκόβιτσε, 130 χιλιόμετρα νότια της Βαρσοβίας.

 «Στα ίχνη που άφησαν οι δεινόσαυροι, μπορείτε να διαβάσετε τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους [...] έχουμε ίχνη τα οποία άφησαν δεινόσαυροι που τρέχουν, κολυμπούν, ξεκουράζονται και κάθονται», δήλωσε ο γεωλόγος Grzegorz Niedzwiedzki.

Τα μεγαλύτερα ίχνη σαρκοφάγων δεινοσαύρων έχουν μήκος 40 εκατοστά και σε πολλές περιπτώσεις το δέρμα φαίνεται με λεπτομέρεια.

 «Για να είναι δυνατή μια τέτοια κατάσταση διατήρησης, έπρεπε να λάβει χώρα μια πολύ ιδιαίτερη αλληλουχία γεγονότων σε σύντομο χρονικό διάστημα», προσθέτει ο γεωλόγος.

Επί του παρόντος έχουν βρεθεί αρκετές εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον επτά είδη, και οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι ίσως βρουν περισσότερα.

Πηγή: lifo.gr / Με πληροφορίες από CNN

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding