Πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει στη Γη μέχρι σήμερα;

Το προφανές πρόβλημα για τον υπολογισμό του αριθμού των ανθρώπων που έχουν ζήσει επάνω στη Γη είναι ότι τα υφιστάμενα δημογραφικά δεδομένα καλύπτουν λιγότερο από το 1% της διάρκειας της ανθρώπινης παρουσίας στον πλανήτη.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν κάποιες υποθέσεις με βάσει συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα του αριθμού αυτού.

Οι παράγοντες για την εκτίμηση του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που έζησαν ποτέ είναι τρεις: το χρονικό διάστημα που πιστεύεται ότι οι άνθρωποι υπήρχαν στη Γη, το μέσο μέγεθος του πληθυσμού σε διάφορες περιόδους και τον αριθμό των γεννήσεων ανά 1.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια κάθε μιας από αυτές τις περιόδους.

Ο προσδιορισμός του πότε πραγματικά εμφανίστηκε ο άνθρωπος δεν είναι απλός. Οι αρχαιότεροι ανθρωποειδείς πιστεύεται ότι εμφανίστηκαν ήδη από το 7o εκατομμύριο π.Χ. Τα πρώτα είδη του γένους Homo εμφανίστηκαν γύρω στο 2o εκατομμύριο με 1,5 εκατομμύριο π.Χ. Τα σημερινά στοιχεία υποστηρίζουν ότι ο σύγχρονος Homo sapiens εμφανίστηκε γύρω στο 190.000 π.Χ.  και όχι στο 50.000 π.Χ. που ήταν η προηγούμενη θεωρία.

Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, τους παράγοντες αυτούς, το Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού (PRB), μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στην Ουάσιγκτον, εκτιμά ότι το σύνολο των ανθρώπων που γεννήθηκαν ποτέ (από την αρχή της ανθρωπότητας) αυξήθηκε από 109 δισεκατομμύρια, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, σε 117 δισεκατομμύρια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding