Σας αρέσουν οι σκύλοι; Μπορεί να οφείλεται στα γονίδιά σας

Σουηδοί ερευνητές χρησιμοποίησαν μια βάση δεδομένων 35.035 ομοζυγωτών ή απλών διδύμων, γεννημένων μεταξύ 1926 και 1996. Συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με τη σχέση τους με τους σκύλους που είχαν.

Ταυτόσημοι δίδυμοι, που μοιράζονται τα γονίδιά τους κατά 100%, είναι γενετικά περισσότερο όμοιοι από ό,τι οι απλοί δίδυμοι, που μοιράζονται μόλις το 50%. Οι δίδυμοι έχουν κοινό το ίδιο περιβάλλον, οπότε αν ένα στοιχείο είναι γενικό, τότε οι ταυτόσημοι δίδυμοι θα μοιάζουν περισσότερο ο ένας στον άλλον ως προς αυτό το στοιχείο, από ό,τι οι απλοί δίδυμοι.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports βρήκε ότι αν ένα από τα δύο ταυτόσημα γυναικεία δίδυμα είχε σκύλο, τότε υπήρχε 40% πιθανότητα η δίδυμή της επίσης να έχει σκύλο. Όταν ένας αρσενικός ταυτόσημος δίδυμος είχε σκύλο, υπήρχε 29% πιθανότητα να έχει και ο δίδυμος αδελφός.

Με άλλα λόγια, το να έχει κανείς σκύλο συνιστά σημαντικό γενετικό συστατικό. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η γενετική είναι υπεύθυνη για το 57% όσων έχουν σκύλο στις γυναίκες, ενώ 51% στους άνδρες.

 

Πηγή: N.Y. Times

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding