Αυτές είναι οι περιοχές της Σελήνης όπου η NASA θα στείλει την επανδρωμένη αποστολή της

Στις 29 Αυγούστου, εκτός απροόπτου, η NASA θα εκτοξεύσει την πρώτη αποστολή του προγράμματος Artemis στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν πολλών ειδών αποστολές στη Σελήνη. Η πρώτη, η Artemis 1, έχει στόχο την δοκιμή του νέου τεράστιου και πολύ ισχυρού πυραύλου της NASA, του SLS, ο οποίος θα μεταφέρει από εδώ και στο εξής διαστημόπλοια και φορτία σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ό,τι μεταφέρουν οι υπάρχοντες πύραυλοι της NASA.

Ο SLS θα μεταφέρει το νέο διαστημικό σκάφος της NASA, το Orion, που θα χρησιμοποιηθεί στις επανδρωμένες αποστολές της. Στην αποστολή Artemis 1 το Orion δεν θα είναι επανδρωμένο αλλά θα μπει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ώστε να δοκιμαστούν οι λειτουργίες και τα όργανά του.

Η επόμενη αποστολή, Artemis II, θα είναι επανδρωμένη αλλά το πλήρωμα του Orion δεν θα προσεληνωθεί. Θα κάνει μια αναγνωριστική πτήση γύρω από την Σελήνη, επιτελώντας προπαρασκευαστικές ενέργειες για την αποστολή Artemis III. Στο πλήρωμα της τρίτης αποστολής του προγράμματος που θα προσεληνωθεί θα υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα αστροναύτης, αφού έχει αποφασισθεί γυναίκα να είναι αυτή που θα βγει πρώτη από την σεληνάκατο γράφοντας ιστορία αφού θα είναι η πρώτη γυναίκα που πατά το πόδι της στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου.

Η NASA ανακοίνωσε τα 13 σημεία της Σελήνης που θεωρούνται καταλληλότερα για την προσεδάφιση της Artemis III. Όλα βρίσκονται κοντά στον Νότιο Πόλο της Σελήνης.

H NASA μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και χάρτη με αυτές τις περιοχές και το προσεχές χρονικό διάστημα μετά από ενδελεχή μελέτη τους θα επιλεγεί εκείνη που θα υποδεχτεί τους πρώτους ανθρώπους στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα.

Για να δείτε το βίντεο, πατήστε εδώ.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding