Ποια, τελικά, είναι η αντιστοιχία της ηλικίας μεταξύ ανθρώπου και σκύλου;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Συνηθίζουμε να υπολογίζουμε την ηλικία του σκύλο μας σε ανθρώπινα χρόνια, πολλαπλασιάζοντάς την με το 7, οπότε ένας σκύλος 10 χρόνων είναι 70 σε ανθρώπινα χρόνια.

Ωστόσο οι επιστήμονες λένε ότι αυτή η θεωρία είναι τελικά ανακριβής, καθώς οι σκύλοι δεν μεγαλώνουν με τον ίδιο, σταθερό ρυθμό.

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια νέα φόρμουλα, βασισμένοι στα γονιδιώματα δύο ρατσών, που πιστεύουν ότι είναι πιο ακριβή.

Η ομάδα συμπέρανε ότι η αναλογία 1:7 δεν εφαρμόζεται σε όλη τη ζωή ενός σκύλου, επειδή αυτά, σε σχέση με τον άνθρωπο, μεγαλώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με τους ανθρώπους, αλλά όταν γερνάνε η διαδικασία γήρανσης είναι πιο αργή σε σχέση με τους ανθρώπους.

Έτσι, ένας σκύλος ενός έτους είναι αντίστοιχος με έναν άνθρωπο 30 χρονών, ενώ ένας τετράχρονος σκύλος αντιστοιχεί σε έναν άνθρωπο 52 χρόνων.

Όταν φτάνει στην ηλικία των εφτά, η διαδικασία γήρανσης του σκύλου αρχίζει να επιβραδύνεται. Για παράδειγμα, ένας σκύλος 9 χρονών θα πρέπει σε γενικές γραμμές να αντιστοιχεί με έναν άνθρωπο γύρω στα 65.

Για τον βασικό συγγραφέα της μελέτης, Trey Ideker, αυτό δεν είναι κάτι παράξενο, αφού ένας σκύλος 9 μηνών μπορεί να γεννήσει, οπότε ήδη γνωρίζουμε ότι η αντιστοιχία 1:7 δεν ήταν ακριβές μέτρο.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Systems.

Πηγή: inews

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding