ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΡΙΣΙΜΟΥ EUROGROUP

ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΡΙΣΙΜΟΥ EUROGROUP

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η εγχώρια αγορά, κρίνοντας από το σχετικά στενό εύρος διακύμανσης του ΓΔ τον τελευταίο 1½ μήνα των 47 μονάδων ή του 9,3%, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις Θεσμών - Κυβέρνησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου. Το τελευταίο, άλλωστε, πιστοποιείται και από την υποχώρηση της μέσης ημερήσιας αξίας των συναλλαγών τον Απρίλιο στα €50,3 εκ. σε σχέση με τα €80,1 εκ. του Μαρτίου, τα οποία, όμως, περιλάμβαναν αναδιαρθρώσεις δεικτών, μετάθεση του Χ.Α. στις προχωρημένες αναδυόμενες αγορές και κλείσιμο του α΄3μήνου.

Στάση aναμονής ενόψει Eurogroup

Άξιο αναφοράς ότι, ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο τείνει να προεξοφλήσει το θετικό σενάριο, με το ΓΔ να πλησιάζει το άνω όριο διακύμανσης των 585 μονάδων, οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, σαφώς καταδεικνύουν μια πιο επιφυλακτική στάση με χαρακτηριστικότερη το ομόλογο λήξεως του 2017, το οποίο κινείται στην περιοχή του 12,67% .

Με την προθεσμία του Eurogroup στις 22/4 που είχε οριοθετήσει η ελληνική πλευρά να πλησιάζει και τα Ν/Σ για φορολογικό και ασφαλιστικό να έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα, η βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί από την απόφαση των Θεσμών να συγκλίνουν ή να αποκλίνουν ουσιαστικά από αυτά.

Εξετάζοντας επιμέρους κλάδους, αξιοπρόσεκτη είναι η προσπάθεια των τραπεζικών μετόχων να ανακτήσουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων μηνών, με την μετοχή της ΑΛΦΑ να πλησιάζει τα 2€ και την μετοχή της ΕΤΕ να γράφει τιμές ως και τα 0,275€ προσεγγίζοντας μετά από αρκετό χρονικό διάστημα την τιμή της αύξησης των 0,30€.

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.