ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ STRESS TEST

ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ STRESS TEST

Σε στάση αναμονής φαίνεται να βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, ενόψει της ανακοίνωσης των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών στο τέλος της εβδομάδας. Η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή EBA θα ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής 51 τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες καλύπτουν το 70% του συνολικού ενεργητικού των τραπεζών της ΕΕ.

Με τον ΓΔ να κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος 12,47 μονάδων στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις και με τη μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα να ανέρχεται σε μόλις €35,7 εκ. (€71,5 εκ. για το 2016). Οι συστημικές τράπεζες συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς στα εγχώρια χρηματιστηριακά και οικονομικά δρώμενα, λόγω και των διοικητικών εξελίξεων σε αυτές, παρά το γεγονός ότι η βαρύτητά τους στους δείκτες έχει υποχωρήσει (16,13% στο ΓΔ και 27,48% στον FTSE/Χ.Α. LargeCap στις 26/07/16).

Η συναλλακτική δραστηριότητα δεν επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα για το που θα κατευθυνθεί η αγορά μετά και το πέρας των stress tests συνυπολογιζοντας το γεγονός οτι οι ελληνικές τράπεζες στην παρούσα φάση δεν παίρνουν μέρος στα test αυτά.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, εκτός του τραπεζικού κλάδου, πολύ καλή συμπεριφορά δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου (ΑΡΑΙΓ) με χθεσινό κλείσιμο στα 7,12 ευρώ πολύ κοντά στον ΚΜΟ των 200 ήμερων 7,27 ευρώ και από κοντά η μετοχή της Viohalco με έξι ανοδικές και μία αμετάβλητη στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις και κλείσιμο στα 1,36 ευρώ.

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.