Παναγιώτα Μιχελή

Νομικός - Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου ׀ Νομική Σχολή ΕΚΠΑ
Νομικός - Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου ׀ Νομική Σχολή ΕΚΠΑ
Παναγιώτα Μιχελή | Νομικός - Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου ׀ Νομική Σχολή ΕΚΠΑ

Η Παναγιώτα Μιχελή είναι εντεταλμένη διδασκαλίας - επιστημονική συνεργάτης του ΤΕΙ Πελοποννήσου επί ευρωπαϊκών θεμάτων και αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει 2 μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης, ο πρώτος στο Δημόσιο Δίκαιο και ο δεύτερος στη Φιλοσοφία του Δικαίου με εστίαση στη φορολογική δικαιοσύνη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και αμερικανικό δίκαιο, τίτλους που απέκτησε αμφότερους από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών της σπουδών, μετέβη στο Παρίσι, όπου και διεξήγαγε επιτυχώς, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διδακτορική της έρευνα στο Πανεπιστήμιο Paris 2 Panthéon-Assas. Το 2016 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό ομόφωνα άριστα.

Μεταξύ άλλων, έχει μετεκπαιδευθεί σε θέματα ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διοικητικής διακυβέρνησης στο Jean Monnet European Centre of Excellence (Athens), στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και στο The United Nations Institute for Training & Research, Geneva, Switzerland. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με το Κέντρο του Πανεπιστημίου Paris Descartes (Paris V) για τη Φιλοσοφία, την Επιστημολογία και την Πολιτική (PHILéPOL). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Διεθνούς Φορολογικού Δικαίου και Πολιτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Leiden University, The Netherlands.

Διαθέτει πλούσια συνεδριακή εμπειρία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους (peer-reviewed). Τον Νοέμβριο του 2017 μίλησε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λουξεμβούργο) για το φορολογικό δίκαιο και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προσκεκλημένη του Δικαστηρίου της ΕΕ, του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου και του The Robert Schuman Institute of European Affairs.

Επικοινωνία

Προσωπική Ιστοσελίδα:
https://www.linkedin.com/in/panagiotamicheli/
E-mail: pmicheli@law.uoa.gr