ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

Είναι η ιστορία δύο χαρακτήρων, της Αριάδνης και του Μάνου που «ζουν» μέσα στους αιώνες και είναι φορείς του συλλογικού ασυνείδητου και των αξιών της φυλής όπως συμβολίζονται σε μια αγιογραφία που λέγεται ότι είναι του Δ. Θεοτοκόπουλου. Υπερασπίζονται την αγιογραφία μ’ ένα ιπποτικό τρόπο, όπως οι μέλισσες που δεν διστάζουν να πεθάνουν όταν υπερασπίζονται την ζωή τους. Το 1453 ήταν αγαπημένοι εραστές, το 1899 ήταν ο άρχοντας και η εξαδέλφη του, το 1943 ήταν ο ηγούμενος και η ερωμένη του ενώ το 2018 είναι ο καθηγητής Αρχαιολογίας και η κόρη του.

Οι μέλισσες που κοσμούν την ασπίδα του αρχαίου ιππότη που βρίσκει ο βασικός πρωταγωνιστής του έργου είναι σύμβολο μιας ιπποτικής και ηρωικής διάθεσης υπεράσπισης της χαράς της ζωής και των αξιών της και κοσμούν την ασπίδα του αρχαίου πολεμιστή που ανακάλυψε στην ανασκαφή του ο καθηγητής Αρχαιολογίας Μάνος Βλαστός.

Η διαμάχη για την κατοχή της εικόνας, ξεκινά από την προδοσία της επανάστασης των Βλαστών το 1453 στην Κρήτη. Η εικόνα παραμένει αντικείμενο διεκδίκησης μέχρι και τη σύγχρονη εποχή μεταξύ αυτών που κατανοούν την αξία της βαθύτατης συναισθηματικής και πνευματικής κληρονομιάς και τον ρόλο που έχουν στην διαμόρφωση της καθημερινότητάς μας.

Τελικά η σημερινή ζωή, ο έρωτας, οι αγωνίες μας, οι ίδιες οι συνθήκες ύπαρξης των ανθρώπων είναι καταστάσεις που δεν ορίζονται μόνο από τις σημερινές μας επιλογές και θέλει ιδιαίτερη δύναμη για να ζήσεις ευτυχισμένος τώρα και στο μέλλον.

Εκδόσεις: Quaestor, Ιούνιος 2022,  info@quaestor.gr

Συγγραφέας: Παναγιώτης Πετράκης

ISBN: 978-960-99388-6-0

Site: https://ippotis.ppetrakis.gr

Κεντρική Διάθεση: Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος, Σταδίου 5, Αθήνα, τηλ 210 32 25 011, 210 3231525, info@sizacharopoulos.gr

 

www.YouGoCulture.com

Online διαδραστική πλατφόρμα προβολής του πολιτισμού των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπες στο www.act4Greece.gr Επίλεξε τη ∆ράση YOU GO CULTURE

Κάνε τη δωρεά σου με ένα κλικ στο

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

ή με απ’ ευθείας κατάθεση ή μέσω internet, phone και mobile banking.

Πρόγραμμα Crowdfunding