ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Με τις επικείμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών (stress tests, ύψος ζητούμενων κεφαλαίων και αποτελέσματα εξαμήνου) και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή να βρίσκονται στο προσκήνιο, το ελληνικό χρηματιστήριο φαίνεται να τηρεί μια υποτυπώδη στάση αναμονής στην τρέχουσα φάση, τη στιγμή όμως που οι τιμές των εγχώριων κρατικών χρεογράφων υποχωρούν. Κάτι ανάλογο, όσον αφορά στο τελευταίο, συμβαίνει και στην Πορτογαλία, κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα των τελευταίων 10 ημερών, με τις εκλογές στην εν λόγω χώρα και την καθυστέρηση δημιουργίας κυβερνητικού συνασπισμού να ενισχύουν την αβεβαιότητα. Στο εσωτερικό, μπορεί να μην υπάρχει η αβεβαιότητα, σχετικά με την υπερψήφιση ή μη του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, καθώς τα νέα επώδυνα μέτρα εμπεριέχονται σε περισσότερα από ένα άρθρα αυτού, ωστόσο θα φανεί κατά πόσο ο κυβερνητικός συνασπισμός παραμένει αρραγής και βεβαίως κατά πόσο θα υπάρξει θετική ψήφος για αυτά από την αντιπολίτευση.

Στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και με βάση τα στοιχεία από 01/10 μέχρι και τις 13/10, η μέση συναλλακτική δραστηριότητα παρουσιάζεται αυξημένη κατά 11,9% στα 33,67 εκ. έναντι της μέσης συναλλακτικής δραστηριότητας για το σύνολο του Σεπτεμβρίου, με την κεφαλαιοποίηση του ΑΕΠ να διαμορφώνεται στα €39 δισ., ήτοι σε 21,8% του ΑΕΠ (σε τρέχουσες τιμές). Από τεχνικής απόψεως για το ΓΔ, η ουσιαστική αντίσταση εντοπίζεται στις 708 μονάδες, με την πρώτη στήριξη να εντοπίζεται στις 640 μονάδες. Σημείο αναφοράς της ανοδικής κίνησης που ξεκίνησε στις 24/08 είναι η στήριξη των 632 μονάδων, η οποία προβάλλει ως η επόμενη ουσιαστική στήριξη. Για τον FTSE/Large Cap η αντίσταση οριοθετείται στις 212 μoνάδες και η στήριξη στις 172 μονάδες.

 

Στις επιμέρους μετοχές του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει το τελευταίο μήνα η μετοχή του ΟΤΕ, ο οποίος μετά και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα εξαμήνου ετοιμάζεται να λανσάρει ενιαία εμπορική ταυτότητα συνολικά για τον όμιλο κάτω από το brand cosmote, δείχνοντάς για μια ακόμη φορά την ποιότητα του management που διαθέτει και την προσαρμοστικότητά του στις πολύ δύσκολες συνθήκες του ελληνικού επιχειρείν.

             

* Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται στο InDeep Analysis εκφράζει και βαραίνει αποκλειστικά τον συντάκτη του. Οι αναλύσεις που δημοσιεύονται δεν συνιστούν συμβουλές για οποιουδήποτε είδους δραστηριότητα. Το InDeep Analysis δεν δεσμεύεται από τις πληροφορίες, τις απόψεις και τις αναλύσεις που δημοσιεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του, και δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για αυτές.